جستجو کردن
Close this search box.

برای فهم طلاق غیابی، ابتدا باید مفهوم حکم غیابی را درک کنیم. حکم غیابی در زمانی صادر می‌گردد که خوانده (طرف مقابل دعوا) در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده و لایحه‌ای نیز جهت دفاع از خود ارائه نداده باشد و یا ابلاغیه دادگاه به طور واقعی به او نرسیده باشد. در اینصورت حکم غیابی صادر می‌گردد.

حکم طلاق غیابی نیز نوعی طلاق است که در آن یکی از زوجین (خواهان) بدون حضور همسرش (خوانده) در دادگاه، تقاضای طلاق می‌دهد و دادگاه در غیاب خوانده، حکم طلاق را صادر می‌کند. در ادامه با هدی همراه باشید تا در رابطه با موضوع طلاق غیابی به صورت جامع آشنا شوید.

مراحل انجام کار هـــــدی 

۱_ارتباط با وکیل یا مشاور

۲_ارائه مدارک و اسناد

۳_اعطا وکالت به وکیل

۴_تقدیم دادخواست توسط وکیل

۵_شروع رسیدگی در دادگاه بدوی

۶_در صورت نیاز تجدید نظر خواهی

۷_پیگیری یا انجام امور در اجرای احکام مدنی

 طلاق غیابی چیست؟

جهت پاسخ به پرسش فوق، نخست بهتر است که به توضیح حکم غیابی بپردازیم . بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، در صورتی که خوانده، وکیل، قائم مقام یا نماینده قانونی وی در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشده باشد و به طور کتبی نیز دفاعیه خود را ارائه نداده باشد و همچنین به اخطاریه دادگاه، توجهی ننماید حکم صادر شده غیابی است . بنابراین، میتوان برداشت نمود در صورتی که یکی از زوجین یا وکیل وی در دادگاه برای دعوای طلاق حاضر نشود و لایحه ای هم به دادگاه خانواده نفرستد و اخطاریه دادگاه به او ابلاغ واقعی نشده باشد، حکم طلاقی صادر می گردد، که جهت استعلام می توانید به سامانه استعلام طلاق غیابی با کد ملی مراجعه نمایید. برای اقدام سریع تر و بهتر نیز می توانید از بهترین وکیل طلاق در کرج کمک بگیرید. 

طلاق غیابی از طرف مرد

بر اساس قانون مدنی ، مرد حق دارد هر زمان که بخواهد همسر خود را طلاق دهد . بنابراین ، رضایت زن در طلاق از سوی مرد ضروری نیست و مرد قادر است بدون هیچگونه مانعی به دادگاه جهت طرح طلاق غیابی مراجعه کرده و تقاضای طلاق نماید.

در چنین شرایطی ، دادگاه حتی بدون حضور زن می تواند به دعوای طلاق رسیدگی کرده و حکم طلاق را صادر نماید. بنابراین، در شرایطی که زن یا وکیل وی در دادگاه حاضر نشده و لایحه ای هم تقدیم دادگاه نکرده باشد، رای طلاق صادر شده علیه زن، یک رای غیابی است که به آن طلاق غیابی گفته می شود . لازم به ذکر است طلاق غیابی از سوی مرد منوط به پرداخت حقوق مالی زن پس از طلاق مانند مهریه و اجرت المثل است .

طلاق غیابی از طرف زن

بر اساس قانون مدنی تنها مرد اختیار طلاق زن را دارد، بنابراین، زن تنها در مواردی می تواند از شوهر خود طلاق بگیرد که دلایل محکمه پسندی را به دادگاه ارائه دهد. از جمله این دلایل، عسر و حرج زن در زندگی مشترک، غیبت مرد به مدت 4 سال، نپرداختن نفقه به مدت 6 ماه است. بنابراین، اگر زن با استناد به یکی از این دلایل موجه به دادگاه مراجعه و تقاضای طلاق کند ، اگر هم مرد در جلسه دادگاه حاضر نشود و لایحه ای هم به دادگاه نفرستد، دادگاه می تواند حکم طلاق غیابی زن را صادر کند.

سخن پایانی

موسسه حقوقی هدی با داشتن سابقه درخشانی که در زمینه طلاق غیابی دارد دارای بهترین وکیل کرج بوده ومی‌‎تواند به شما در رابطه با این موضوع کمک شایانی نماید. جهت دریافت مشاوره با مشاورین ما تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

زن و شوهر می‌تونن با توافق یکدیگر، به طور مسالمت‌آمیز از هم جدا بشن.

زن می‌تونه در ضمن عقد نکاح، شروطی رو برای طلاق در نظر بگیره. مثلاً می‌تونه شرط کنه که اگر شوهرش بهش خیانت کرد، حق طلاق داشته باشه.

طلاق غیابی از منظر قانون مدنی ایران درست است که طبق قانون مدنی ایران، مرد حق طلاق همسر خود را بدون نیاز به رضایت او دارد.

مشاوره و تماس

گروه حقوقی و داوری هدی تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و مجرب می باشد که جهت ارائه خدمات حقوقی در زمینه های متعدد تاسیس شده است. مدیریت سازمان یافته خدمات حقوقی هدی ، از تجارب موفق موسسات حقوقی کشورهای پیشرفته الگو برداری.

امتیاز دهید