جهت شکایت از مسئولین و مأمورین شهرداری منباب حقوق ضایع شده خود، اشخاص باید به مراجع قضایی و یا دیوان عدالت اداری مراجعه کنند. در ادامه با هدی همراه باشید تا در رابطه با موضوع شهرداری به صورت جامع آشنا شوید.

_۷
پیگیری یا انجام امور در اجرای احکام مدنی
مراحل انجام کار هـــــدی
تقدیم دادخواست توسط وکیل
_۴
_۵
شروع رسیدگی در دادگاه بدوی
_۶
در صورت نیاز تجدید نظر خواهی
مراحل انجام کار هـــــدی
ارتباط با وکیل یا مشاور
_1
_۲
ارائه مدارک و اسناد
_۳
اعطا وکالت به وکیل
مراحل انجام کار هـــــدی
۱_ارتباط با وکیل یا مشاور
۲_ارائه مدارک و اسناد
۳_اعطا وکالت به وکیل
۴_تقدیم دادخواست توسط وکیل
۵_شروع رسیدگی در دادگاه بدوی
۶_در صورت نیاز تجدید نظر خواهی
۷_پیگیری یا انجام امور در اجرای احکام مدنی
شکایت از شهرداری
شهروندانی که قصد شکایت از مامورین و یا مسئولین شهرداری را دارند، با مراجعه به مراجع قضایی یا مراجع اداری میتوانند نسبت به شکایات خود اقدام نمایند. جهت ثبت شکایات دو روش وجود دارد:
روش اول مراجعه به دیوان عدالت اداری
روش دوم مراجعه به دیوان عدالت عالی یا دیگر دیوانهای قضایی
شایان ذکر است مراجعه به وکیل حقوقی نیز میتواند کمک شایانی در خصوص موضوع مربوطه نماید، تا اصلح ترین راه برای شکایت از شهرداری را انتخاب نمایید و در پروسه حقوقی بهترین حمایت را داشته باشند.
ارجاع شکایت از شهرداری به دیوان عدالت
شهروندانی که قصد شکایت از شهرداری در خصوص اعمال خلاف قانون را دارند، بسته به نوع تخلف شهرداری باید مراجع مختلفی را انتخاب نمایند. همانطور که بیان شد جهت شکایت از شهرداری مراجع مختلفی صلاحیت رسیدگی را دارند که بنا به همین دلیل سامانههای ثبت درخواست رسیدگی به دعاوی نیز متفاوت هستند. ازجمله مراجعی که برای شکایت کردن از شهرداریها در کشور وجود دارند عبارتاند از:
مرجع اداری دیوان عدالت
شهروندانی که قصد شکایت از شهرداری را دارند، باید ابتدا در سامانه دیوان عدالت اداری “ثبت درخواست” کنند. این شکایات ممکن است مربوط به تخلفات و اعمال مغایر با قوانین شهرداری، ابطال مصوبات خلاف قانون یا موارد دیگر باشند. پس از ثبت دعوا، شهروندان میتوانند به همین سامانه برای پیگیری وضعیت شکایت خود مراجعه کنند.
در دیوان عدالت اداری، به موضوعاتی همچون اعتراضات مربوط به آراء صادره در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، باطل شدن پروانههای بدون مجوز شهرداری و رسیدگی به پروندههای عدم صدور مجوز ساخت با وجود مدارک و شرایط قانونی پاسخ داده میشود.
لازم به ذکر است مسائل فوق و سایر موارد مشابه در دیوان عدالت اداری مورد بررسی و رسیدگی قرار میگیرد.
مرجع قضایی و دادگاههای کیفری
در صورتی که اعمال شهرداری خلاف قانون باشد و به عنوان جرم تلقی شود، میتوان به دادگاههای کیفری مراجعه نمود.
برای مثال، در مواردی که شهرداری به تصرف عدوانی متهم است، دادگاههای کیفری صلاحیت رسیدگی و صدور حکم در این موارد را دارند.
شایان ذکر است جهت طرح دعوا و شکایت نیز باید به دادسرا و دادگاههای کیفری مراجعه نمود و یا از طریق سامانه “عدل ایران” اقدام به ثبت شکایت نمایید. پیگیری این شکایات نیز از طریق همین روشها صورت میگیرد.
نحوه شکایت از شهرداری به دیوان عدالت اداری
مطابق با اصل ۱۷۳ قانون اساسی، شهروندان میتوانند برای رسیدگی به شکایات خود در مورد واحدها، آییننامهها، مأمورین دولتی و یا شهرداری به دیوان عدالت اداری مراجعه نمایند. این مراجعه به دیوان عدالت اداری تحت نظارت رئیس قوه قضائیه انجام میشود. فرآیند رسیدگی به شکایات در دیوان عدالت اداری بر اساس آیین دادرسی دیوان عدالت اداری که در سال ۱۳۹۲ مصوب شده است، صورت میگیرد. در صورتی که آیین دادرسی دیوان عدالت اداری در خصوص موضوع خاصی ساکت باشد، قانون آیین دادرسی مدنی به عنوان قانون حاکم برای رسیدگی به موضوع مربوطه اعمال میشود. این روند تضمین میکند که شهروندان بتوانند از حقوق خود در برابر شهرداری و دولت دفاع کنند و در صورت نقض حقوق خود، به دیوان عدالت اداری مراجعه کرده و اعتراض خود را مطرح کنند.
به منظور تسهیل دسترسی مردم به خدمات دیوان عدالت اداری، دفاتر اداری در دادگستریهای مراکز استانها تأسیس شده است. این دفاتر اداری امکان ارائه خدمات و رسیدگی به شکایات مردم را در محلهای مختلف کشور فراهم میکنند.
سخن پایانی
موسسه حقوقی هدی با داشتن سابقه درخشانی که در زمینه شکایت از مامورین شهرداری دارد میتواند به شما در رابطه با این موضوع کمک شایانی نماید. جهت دریافت مشاوره با مشاورین ما تماس حاصل نمایید.
سوالات متداول
شهروندان که مایل به شکایت از اقدامات نادرست یا خلاف قانونی شهرداری هستند، میتوانند به مراجع قضایی یا اداری مختلف مراجعه کنند.
شهروندانی که قصد دارند از شهرداری شکایت کنند، باید ابتدا در سامانه “ثبت درخواست” در دیوان عدالت اداری، طرح دعوا کنند.
در صورتی که اعمال شهرداری خلاف قانون باشد، علاوه بر طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و دادگاههای کیفری، مراجع دیگری نیز صلاحیت رسیدگی به شکایت از شهرداری دارند.
وکیل میتواند نقش مهمی در توضیح حقوق و تکالیف شما داشته باشد و به شما کمک کند تا بهترین راه برای حفظ و احقاق حقوق خود را پیدا کنید.
مشاوره و تماس
گروه حقوقی و داوری هدی تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و مجرب می باشد که جهت ارائه خدمات حقوقی در زمینه های متعدد تاسیس شده است. مدیریت سازمان یافته خدمات حقوقی هدی ، از تجارب موفق موسسات حقوقی کشورهای پیشرفته الگو برداری.