جستجو کردن
Close this search box.

حضانت فرزندان به معنای تامین نیازهای فیزیکی، روحی و تربیتی آن ها می باشد. شامل مراقبت از سلامت، تغذیه، آموزش، فرهنگسازی و ارتباطات میان والدین و فرزندان است. در ادامه با هدی همراه باشید تا در رابطه با موضوع حضانت به صورت جامع آشنا شوید.

بر اساس قانون مدنی، حضانت فرزندان از تکالیف والدین است. والدین تکلیف دارند که نگاهداری و مراقبت از فرزندان خود را برعهده بگیرند و امتناع از این تکلیف ممکن نیست. در صورت امتناع یکی از والدین از انجام نگاهداری، دیگری می تواند از دادگاه خواستار تقسیم حضانت کند و در صورتی که این روش ممکن یا موثر نباشد، دادگاه ممکن است تصمیم بگیرد که حضانت با پدر یا مادر باشد. بنابراین، حضانت فرزندان بر عهده والدین است و والدین موظفند از این حق و تکلیف خود، به درستی پیروی کنند تا بهترین شرایط رشد و تربیت برای فرزندان خود فراهم شود. برای پیگیری این پرونده ها می توانید از وکیل خانواده و حتی وکیل طلاف در کرج کمک بگیرید. 

اشخاص عهده دار حضانت فرزند

طبق قانون مدنی، اشخاص عهده دار حضانت فرزندان در درجه اول والدین آن ها هستند و این امر حق و تکلیف آن هاست. اما در صورتی که موارد سلب حضانت شرایط خاصی را فراهم کند، دیگر افراد مسئولیت حضانت فرزندان را بر عهده می‌گیرند. این شامل داشتن مصادیق انحراف اخلاقی یا رفتارهای خلاف مصلحت فرزند، جنون یا ازدواج مجدد مادر، و البته وقوع مرگ والدین نیز می‌شود.در صورت عدم صلاحیت یا عدم دسترسی والدین به هر دلیل، جد پدر یا مادر، وصی منصوب یا هر شخص دیگری که دادگاه تعیین کند، مسئولیت حضانت فرزندان را برعهده می‌گیرند. این اشخاص باید از حقوق و تکالیف حضانت به نحو احسن و مسئولیت‌پذیری استفاده کنند تا مناسب‌ترین محیط برای رشد و توسعه فرزندان فراهم شود.

حضانت فرزند پس از ازدواج مجدد مادر با کیست ؟

حضانت فرزندان طبق قانون تا ۷ سالگی با مادر و پس از آن تا بلوغ فرزند با پدر است (سن بلوغ دختران ۹ سال و پسران ۱۵ سال است) و در صورت ازدواج مجدد مادر طبق ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی حضانت به پدر واگذار میگردد اما ماده ۴۵ قانون حمایت از خانواده حکم جدیدی مقرر کرده است که در این مقاله به بررسی آن میپردازیم.

در ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی ازدواج مجدد مادر سبب سلب حضانت می‌شود اما ماده ۴۵ قانون حمایت از خانواده که رعایت مصلحت طفل را الزامی دانسته و تنها در صورتی حضانت سلب میگردد که ازدواج مادر منافی مصلحت طفل باشد و مادر باید همسر خود را معرفی و با تنظیم استشهادیه همسر خود را فردی صالح معرفی کند.

ماده ۱۱۷۰ قانون مدنی : اگر مادر در مدتی که حضانت طفل با او است مبتلا به جنون شود یا به دیگری شوهر کند حق حضانت با پدر خواهد بود.

ماده ۴۵ قانون حمایت از خانواده : عایت غبطه و مصلحت کودکان و نوجوانان در کلیه تصمیمات دادگاه‌ها و مقامات اجرائی الزامی است.

در نتیجه فقط در صورتی که همسر جدید مادر فردی صالح و از همه لحاظ بتواند از پدر فرزند برتر باشد میتواند حضانت با مادر باشد.

سخن پایانی

موسسه حقوقی هدی با داشتن بهترین وکیل در کرج سابقه درخشانی  که در زمینه دعاوی حقوقی، از جمله حضانت دارد که می‌‎تواند به شما در رابطه با این موضوع کمک شایانی نماید. جهت دریافت مشاوره با مشاورین ما تماس حاصل نمایید

سوالات متداول

حضانت فرزندان به معنای تامین نیازهای فیزیکی، روحی و تربیتی آن ها می باشد.

این شامل مراقبت از سلامت، تغذیه، آموزش، فرهنگسازی و ارتباطات میان والدین و فرزندان است.

طبق قانون مدنی، اشخاص عهده دار حضانت فرزندان در درجه اول والدین آن ها هستند و این امر حق و تکلیف آن هاست.

مشاوره و تماس

گروه حقوقی و داوری هدی تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و مجرب می باشد که جهت ارائه خدمات حقوقی در زمینه های متعدد تاسیس شده است. مدیریت سازمان یافته خدمات حقوقی هدی ، از تجارب موفق موسسات حقوقی کشورهای پیشرفته الگو برداری.

امتیاز دهید