در صورتی که با مسائل گمرکی مواجه شدید و نیاز به رسیدگی حرفهای داشته باشید، وکیل امور گمرکی میتواند به عنوان نماینده شما در دیوان عدالت اداری فعالیت کند. این وکیل با آشنایی کامل به مقررات و قوانین مربوط به گمرک، میتواند دادخواست شما را تنظیم کرده و اقدامات لازم برای شکایت از تصمیمات گمرک در دیوان عدالت اداری انجام دهد. از طرف دیگر، این وکیل مسئولیت نظارت بر روند پرونده و حفظ حقوق شما را بر عهده دارد تا بهترین نتیجه ممکن برای شما به دست آید.ادامه این مطالب از هدی موضوع گمرک کامل مورد بررسی قرار می دهیم و شمارا نیز باقوانین آن اشنا خواهیم کرد.ش

_۷
پیگیری یا انجام امور در اجرای احکام مدنی
مراحل انجام کار هـــــدی
تقدیم دادخواست توسط وکیل
_۴
_۵
شروع رسیدگی در دادگاه بدوی
_۶
در صورت نیاز تجدید نظر خواهی
مراحل انجام کار هـــــدی
ارتباط با وکیل یا مشاور
_1
_۲
ارائه مدارک و اسناد
_۳
اعطا وکالت به وکیل
مراحل انجام کار هـــــدی
۱_ارتباط با وکیل یا مشاور
۲_ارائه مدارک و اسناد
۳_اعطا وکالت به وکیل
۴_تقدیم دادخواست توسط وکیل
۵_شروع رسیدگی در دادگاه بدوی
۶_ در صورت نياز تجدید نظر خواهی
۷_پیگیری یا انجام امور در اجرای احکام مدنی
اداره گمرک چیست؟
اگر شما یک تاجر هستید که میخواهد کالاهای خود را به خارج از کشور صادر کنید، باید از خدمات ترخیص کالا از گمرک استفاده کنید. این فرآیند باید توسط اداره گمرک هر دو کشور، یعنی کشور مبدأ و کشور مقصد، انجام شود. اداره گمرک مسئول اجرای سیاستهای مربوط به واردات و صادرات است و قوانین مربوط به این حوزه را اجرا میکند. وکیلان امور گمرکی با آگاهی عمیق از قوانین و مقررات گمرکی، میتوانند به شما کمک کنند تا فرآیند ترخیص کالا و صادرات به روال درست پیش برود. آنها میتوانند شما را در تطبیق با سیاستهای بینالمللی کشورتان کمک کنند و مشاوره حقوقی دعاوی گمرک را به شما ارائه دهند. گمرک سازمانی دولتی است که مسئول اجرای قوانین گمرکی، دریافت عوارض و حقوق و تنظیم واردات و صادرات کالاها است. در جمهوری اسلامی ایران، اداره گمرک مسئول اجرای قوانین و مقررات گمرکی برای صادرات، واردات و جابجایی کالاها است. بهترین راه برای درک قوانین گمرک و تطبیق با آنها، مشاوره و راهنمایی از وکیلان امور گمرکی است. آنها میتوانند به شما در درک بهتر قوانین کمک کنند و فرآیند تجارت خارجی شما را آسانتر نمایند.
در نگاه کلی وظایف گمرک بهقرار ذیل است:
گمرک نظارتی بر صادرات و واردات کالا دارد و مسئول انجام الزامات قانونی این فعالیتها از سوی واردکنندگان و صادرکنندگان است. این نهاد با هدف رعایت محدودیتها و ممنوعیتهای قانونی مربوط به کالاها، اقدام به نظارت، کنترل و تطبیق مشخصات کالاها مینماید. از طریق این فعالیتها، گمرک ممکن است معافیتها و یا تخفیفاتی برای واردات و صادرات کالا اعمال نماید. همچنین، این نهاد در زمینهٔ درستی حقوق و عوارض واردات و صادرات کالاها نیز نظارت دارد.
انواع تخلفات گمرکی
تخلفات گمرکی را در وهله اول میتون به دودسته عام و خاص تقسیم نمود.
تخلفات عام گمرکی
تخلفاتی که به مفهوم عام عنوان میشوند، شامل اظهارنامههای نادرست و مغایر با واقعیت در زمینهٔ واردات و صادرات کالاها است. این اظهارنامهها ممکن است شامل اطلاعات غلط در مورد نوع، مقدار، ارزش و سایر جزئیات کالاها باشند که باعث تضییع مالیات و عوارض گمرکی، واردات کالاهای غیرمجاز، یا خسارت به دولت و سایر اشخاص مرتبط میشود.
تخلفات خاص گمرکی
تخلفات گمرکی دیگر شامل تخلفاتی است که مرتبط با عدم اظهار و یا مغایرت با قوانین و مقررات امور گمرکی میباشد. به عنوان مثال، افرادی که کالاهایی را که باید اظهار کنند، اظهار نمیکنند و به جای آن کالاهای دیگری را اظهار میکنند که ارزش حقوقی گمرکی و سود آنها در بازرگانی و عوارض آنها، مناسبتر از کالاهای واقعی است، به تخلف گمرکی محسوب میشوند.
همچنین، تخلفاتی که با مخالفت با قوانین و مقررات گمرک همراه هستند نیز جزو تخلفات گمرکی محسوب میشوند. به عنوان مثال، تجاری که بدون ارائه اظهارنامه مربوط به کالای خود، کالا را بیرون میبرند و در صورت فروش کالای مجاز با سود بیشتر، اظهار مغایر با واقعیت را انجام میدهند، به تخلف گمرکی محسوب میشوند.
در نهایت، تخلفات انتظامی ناشی از نقض مقررات و آییننامههای گمرکی، تخلفات دیگری هستند که برخلاف تخلفات خاص گمرکی، موجب ضرر و زیان به دولت نمیشوند. این تخلفات نشان از نقض قوانین و آییننامههای گمرکی دارند اما ضرر مالی بزرگ به دولت وارد نمیکنند.
اختیارات و وظایف وکیل امور گمرکی
وکیل امور گمرکی فردی است که با داشتن آگاهی کامل از قوانین، مقررات و رویههای کاری گمرک، میتواند به مشتریان خود در امور مربوط به گمرک راهنمایی کند. این شخص باید توانایی داشته باشد تا در مقابل کمیسیونهای گمرکی و دیگر مراجع مربوطه، به بهترین نحو ممکن مشتریان خود را نمایندگی کند و حقوق آنها را حفظ کند. وکیل امور گمرکی باید با روند کمیسیونهای گمرکی و فرآیندهای آنها آشنا باشد تا بتواند بهترین مشورتها را به مشتریان خود ارائه دهد. این شخص باید قادر باشد تا در دعاوی گمرکی و مسائل حقوقی مرتبط با گمرک، به مشتریان خود راهنمایی کند و به نحو مطلوبی نمایندگی کند. قوانین و مقررات مربوط به عوارض خروج و ورود کالا، واردات و صادرات کالا، و همچنین ترانزیت کالا از اهمیت بسزایی برخوردار هستند. عدم رعایت این قوانین و مقررات میتواند برای تجار و فعالان اقتصادی مشکلات جدی ایجاد کند. بنابراین، داشتن یک وکیل متخصص در امور گمرکی بسیار حیاتی است تا از وقوع تخلفات و مشکلات حقوقی جلوگیری شود و به بهترین نحو ممکن از حقوق مشتریان دفاع شود.
کمیسیونهایی برای بررسی این تخلفات تشکیل میشود که وکیل دعاوی گمرکی بررسی آنها را به موارد ذیل تقسیمبندی نموده است:
1.رسیدگی به تخلفات مربوط به گمرک
2.رسیدگی به قاچاق کالا و ارز
3.تشخیص تعرفههای قانونی برای کالاها
4.قوانین و مقررات مربوط به انبارداری و نگهداری کالا
5.حقوق گمرکی در معاهدات و تجارتهای بینالمللی
6.رسیدگی به امور بیمه و حقالعملکاری کالاهای تجاری در گمرک
با مشاوره حقوقی از وکیل متخصص در زمینه گمرک و دعاوی گمرکی، شما میتوانید بهترین راهنمایی برای وصول مطالبات خود از گمرک و قبول دعاوی در اختلافات ناشی از امور گمرکی و بازرگانی دریافت کنید. این وکیل با آشنایی کامل بهروزترین قوانین و مقررات مرتبط، میتواند به شما کمک کند تا به بهترین نحو ممکن از حقوق خود دفاع کنید. رسیدگی به امور گمرکی بر اساس آخرین و بهروزترین قوانین در تمامی مراجع اعم از دیوان عدالت اداری، محاکم عمومی و انقلاب، کمیسیونهای بدوی و تجدیدنظر با سرعت و دقت انجام میشود. با استفاده از خدمات حقوقی وکیل متخصص در زمینه گمرک و دعاوی گمرکی، شما میتوانید از تجربه و تخصص این فرد در این حوزه بهره مند شوید و به بهترین نحو ممکن از حقوق خود حفاظت کنید.
سوالات متداول
گمرک نظارتی بر صادرات و واردات کالا دارد و مسئول انجام الزامات قانونی این فعالیتها از سوی واردکنندگان و صادرکنندگان است
تخلفات گمرکی را در وهله اول میتون به دودسته عام و خاص تقسیم نمود.
این شخص باید توانایی داشته باشد تا در مقابل کمیسیونهای گمرکی و دیگر مراجع مربوطه، به بهترین نحو ممکن مشتریان خود را نمایندگی کند و حقوق آنها را حفظ کند.
تخلفات گمرکی دیگر شامل تخلفاتی است که مرتبط با عدم اظهار و یا مغایرت با قوانین و مقررات امور گمرکی میباشد.
مشاوره و تماس
گروه حقوقی و داوری هدی تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و مجرب می باشد که جهت ارائه خدمات حقوقی در زمینه های متعدد تاسیس شده است. مدیریت سازمان یافته خدمات حقوقی هدی ، از تجارب موفق موسسات حقوقی کشورهای پیشرفته الگو برداری.