جستجو کردن
Close this search box.

امروزه با ارتقاع تکنولژی در ایران جرایم رایانه ای بسیار گسترش پیدا کرده است. همین امر سبب شده تا قانونی تحت عنوان جرایم رایانه ای وضع شده. در ادامه با هدی همراه باشید تا در رابطه با موضوع جرائم رایانه ای به صورت جامع آشنا شوید.

جرایم رایانه ای چیست؟

جرایم رایانه ای با پیشرفت تکنولژی همراه است و امروزه جرایم رایانه ای به عنوان یک موضوع بسیار مهم وپر چالش تبدیل شده است. این نوع از جرائم توسط وکیل کیفری در کرج پیگیری می شود. 

انواع جرایم رایانه ای به این معنی است که اشخاص با به کارگیری فناوری های جدید و اطلاعات سایبری اقدام به عمل جرم کنند. ارتکاب این جرم همراه با کامپیوتر انجام می شود، و مجرمان سعی در به دست آوردن اطلاعات محرمانه افراد می کنند.

برای جرایم رایانه ای قانون مشخصی تعریف نشده است و فقط به بیان انواع مصادیق اکتفا کرده اند.

جهت تعریف جرایم رایانه ای تعاریف گوناگونی موجود است برای درک بهتر به برخی از آنها اشاره خواهیم کرد.

تعریف کمیته اروپایی که بسیار هم معروف است بیان می‌دارد که (جرایم رایانه ای عبارت اند از هر نوع فعل مثبت غیر قانونی که رایانه به عنوان ابزار یا جرم آن به شمار می رود) و همینطور می توان تعریف وزارت دادگستری آمریکا را مورد بررسی قرار داد که بدین شرح می‌باشد(جرایم رایانه‌ای شامل هر نوع تخلف از قانون کیفری می‌شود که دانش و تکنولوژی کامپیوتری در ارتکاب و تحقق آن دخالت دارد).

در مجموع جرایم رایانه ای مشمول هر نوع رفتار غیر قانونی است که برای ارتکاب آن جرم از تکنولژی رایانه ای استفاده می کنند.

مجازات جرایم رایانه ای در ایران چیست؟

برای تعیین مجازات اصولا مطابق با شدت جرم تعیین می شود.

کلاهبرداری رایانه ای: در ماده 741 قانون جرایم رایانه ای به طور کامل شرح داده شده است:

(جزای نقدی اصلاحی 1399/11/08)- هرکس به طور غیرمجاز از سامانه‌های رایانه ای یا مخابراتی با ارتکاب اعمالی از قبیل وارد کردن، تغییر، محو، ایجاد یا متوقف کردن داده ها یا مختل کردن سامانه، وجه یا مال یا منفعت یا خدمات یا امتیازات مالی برای خود یا دیگری تحصیل کند علاوه بر رد مال به صاحب آن به حبس از یک تا پنج سال یا جزای نقدی از پنجاه میلیون (50/000/000) ریال تا دویست و پنجاه میلیون (250/000/000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

مجازات جرم سرقت رایانه ای مطابق با ماده 740 قانون جرایم رایانه ای است:

(جزای نقدی اصلاحی 1399/11/08)- هرکس به طور غیرمجاز داده های متعلق به دیگری را برباید، چنانچه عین داده ها در اختیار صاحب آن باشد، به جزای نقدی از شش میلیون (6/000/000) ریال تا پنجاه میلیون (50/000/000) ریال و در غیر این صورت به حبس از نود و یک روز تا یک سال یا جزای نقدی از بیست میلیون (20/000/000) ریال تا هشتاد میلیون (80/000/000) ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

شنود غیر قانونی

شنود غیر قانونی یکی دیگر از جرایم رایانه ای است. اگر شخصی به شکل غیر قانونی محتوایی که در حال انتقال ارتباطات غیر عمومی در سامانه های رایانه ای یا امواج الکترومغناطیسی را شنود کند، محکوم به ۶ ماه تا دو سال همراه با جزای نقدی به عنوان مجازات جرم رایانه ای شنود غیر مجاز محکوم می شود.

سخن پایانی

موسسه حقوقی هدی با داشتن بهترین وکیل کرج و  سابقه درخشانی که در زمینه جرائم رایانه ای دارد می‌‎تواند به شما در رابطه با این موضوع کمک شایانی نماید. جهت دریافت مشاوره با مشاورین ما تماس حاصل نمایید.

سوالات متداول

جرایم رایانه‌ای به سه دسته‌ی خرابکاری رایانه‌ای، کلاهبرداری رایانه‌ای و جاسوسی رایانه‌ای تقسیم می‌شوند.

اگر شخصی به شکل غیر قانونی محتوایی که در حال انتقال ارتباطات غیر عمومی در سامانه های رایانه ای یا امواج الکترومغناطیسی را شنود کند، محکوم به ۶ ماه تا دو سال همراه با جزای نقدی به عنوان مجازات جرم رایانه ای شنود غیر مجاز محکوم می شود.

مجازات جرم سرقت رایانه‌ای بر اساس ماده ۷۴۰ قانون جرایم رایانه‌ای شامل حبس از ۹۱ روز تا ۱ سال و پرداخت جزای نقدی است.

مشاوره و تماس

گروه وکلای هدی با ارائه خدمات حقوقی توسط حقوقدانانی جسور و حرفه‌ای، با پیگیری مستمر و پاسخگویی ۲۴ ساعته با قدرتی برگرفته از سواد و تجربه، قدرتمندانه و نفوذناپذیر شما را حمایت کرده و عدالت را برای شما ترسیم کند.

با هدی قانونی پیروز شوید …

خدمات مرتبط
امتیاز دهید