مطالبه وجه
در بین اشخاص قرض دادن و قرض گرفتن از روزگاران قدیم بوده است و مبلق قول قبلی پرداخت شده یا پرداخت شده یا پرداخت نشده است که در این مقاله مطالبه وجه را بررسی می نمایم. در ادامه با هدی همراه باشید تا در رابطه با موضوع مطالبه وجه به صورت جامع آشنا شوید.

بدهکار و طلبکار اصطلاحی است که از ایام دور بوده است و شخصیکه پولی را به شخص دیگر قرض می دهد طلبکار و شخص پول گیرنده بدهکار تلقی می گردد. می توانید برای چنین پرونده هایی از وکیل پایه یک دادگستری کرج کمک بگیرید.
در صورت سر رسید شدن پرداخت بدهی، شخص طلبکار یا به صورت دوستانه وجه خود را مطالبه می کند یا از طریق مراجع قضایی که در این مقاله به بررسی دعوای مطالبه وجه می پردازیم.
دعوی مطالبه وجه
نکته مهم و قابل توجه در رابطه با مطالبه وجه این است که باید زمان و مهلت پرداخت بدهی به پایان رسیده باشد. پس با تنظیم اظهارنامه ای مناسب توسط وکیلی مجرب به شخص بدهکار، بدهی خود را یادآوری می نمایید.
اظهارنامه، برگه ای است که در آن الزام به انجام تعهد درخواست مینمایید.
با ارسال اظهارنامه به بدهکار مهلتی را جهت پرداخت بدهی میدهید اگر شخص بدهکار از پرداخت بدهی در مهلت معین سرباز کند شما میتوانید با کمک وکیلی مجرب دادخواستی جهت مطالبه وجه خود ارسال نمایید.
شایان ذکر است دعاوی مطالبه وجه زیر 200 میلیون ریال در شورای حل اختلاف مطرح می گردد.
موارد مربوط به مطالبه وجه
قانون گذار در قانون مدنی مواد 265 و 301 و 302 را به موضوع مطالبه وجه اختصاص داده است.
ماده265:
بازپرس در صورت جرم بودن عمل ارتکابی و وجود ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار جلب به دادرسی و در صورت جرم نبودن عمل ارتکابی و یا فقدان ادله کافی برای انتساب جرم به متهم، قرار منع تعقیب صادر و پرونده را فوری نزد دادستان ارسال می کند. دادستان باید ظرف سه روز از تاریخ وصول، پرونده تحقیقات را ملاحظه و نظر خود را به طور کتبی اعلام کند و پرونده را نزد بازپرس برگرداند. چنانچه مورد از موارد موقوفی تعقیب باشد، قرار موقوفی تعقیب صادر و وفق مقررات فوق اقدام میشود.
ماده 301:
کسی که عمداً یا اشتباهاً چیزی را که مستحق نبوده است دریافت کند ملزم است آن را به مالک تسلیم کند.
ماده 302:
(اصلاحی 1394/03/24)– به جرایم زیر در دادگاه کیفری یک رسیدگی میشود:
الف- جرایم موجب مجازات سلب حیات
ب- جرایم موجب حبس ابد
پ- جرائم موجب مجازات قطع عضو یا جنایات عمدی علیه تمامیت جسمانی با میزان نصف دیه کامل یا بیش از آن
ت- جرائم موجب مجازات تعزیری درجه سه و بالاتر
ث- جرایم سیاسی و مطبوعاتی
همچنین ماده 522 قانون آیین دادرسی مدنی نیز به موضوع خسارات تاخیر تا دیه پرداخته است:
در دعاویی که موضوع آن دین و از نوع وجه رایج بوده و با مطالبه داین و تمکن مدیون، مدیون امتناع از پرداخت نموده، در صورت تغییر فاحش شاخص قیمت سالانه از زمان سررسید تا هنگام پرداخت و پس از مطالبه طلبکار، دادگاه با رعایت تناسب تغییر شاخص سالانه که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران تعیین میگردد محاسبه و مورد حکم قرار خواهد داد مگر اینکه طرفین به نحو دیگری مصالحه نمایند.
سوالات متداول
دعوای مطالبه وجه در زمانی میتواند به وجود آمد که یک شخص از دیگری طلب پولی داشته و طرف مقابل حاضر به پرداخت نباشد.
دادگاه صالح به منظور رسیدن به مطالبه وجه، دادگاه حقوقی و محل اقامت خوانده است.
مطالبه وجه یک نوع دعاوی مالی است، که در صورت انجام شدن نظریه اولیه، هزینهی دعاوی مالی ۳ درصد از مبلغ خواسته است.
در هر دعاوی مالی محکوم، میتوان تقاضای اعسار به دست آوردن بها به شکل غیر قانونی توصیف کرد. پس از تأیید این تقاضا، مالک دین به طور مردخانهای به عبور میآورد.
مشاوره و تماس
گروه وکلای هدی با ارائه خدمات حقوقی توسط حقوقدانانی جسور و حرفهای، با پیگیری مستمر و پاسخگویی ۲۴ ساعته با قدرتی برگرفته از سواد و تجربه، قدرتمندانه و نفوذناپذیر شما را حمایت کرده و عدالت را برای شما ترسیم کند.
با هدی قانونی پیروز شوید …