جستجو کردن
Close this search box.

طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور

ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند یک سری قوانین را باید به مانند قوانین جمهوری اسلامی ایران است. در ادامه با هدی همراه باشید تا در رابطه با موضوع طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور به صورت جامع آشنا شوید.

طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور

ایرانیانی که مقیم کشورهای خارجی هستند و قصد جدایی دارند باید طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران اقدام کنند.

طلاق از انواع مختلفی برخوردار است و شرایطی نیز دارا است که در این قسمت از مقاله به انواع آن می پردازیم:

 

طلاق توافقی در خارج از کشور

شرایط طلاق توافقی ایرانیان مقیم خارج از کشور به دو روش تقسیم می گردد:

راه اول:

  • مراجعه زن و شوهر به کنسولگری ایران در کشور محل اقامت.
  • اخذ وکیل در کشور ایران و ارائه مدرک و مستندات به وکیل جهت گرفتن رای طلاق توافقی از دادگاه.
  • در محضر طلاق ثبت می گردد.
  • طلاق نامه و شناسنامه و مدارک مربوط به زن و شوهر ارسال می گردد.

 

راه دوم:

  • نشانی مراکز اجرای طلاق را از کنسولگری دریافت میکنند.
  • به مراکز اجرا مراجعه میکنند و گواهی صیغه طلاق را دریافت میکنند.
  • صیغه طلاق و درخواست کتبی طلاق را به کنسولگری ایران تحویل میدهند.
  • تا طلاق ثبت گردد.

 

البته شایان ذکر است که مراجعه به سامانه میخک برای انجام هر نوع اقدامی ضروری است.

طلاق از طرف مرد مقیم خارج از ایران

طبق قوانین ایران حق طلاق با مرد است و مردی که در خارج از ایران می باشد با اخذ وکیل و پرداخت مهریه زن می تواند از همسر خود طلاق بگیرد. همچنین مرد می تواند با حضور در سفارتخانه ایران نیز اقدام به ثبت طلاق کند.

 

طلاق از طرف زن مقیم خارج از ایران

زن نیز می تواند با ارسال دادخواست طلاق واثبات شروط 12 گانه طلاق از طریق کنسولگری اقدام به این عمل نماید. همچنین با گرفتن یک وکیل متخصص در امر طلاق نیز می تواند به راحتی حق وحقوق خود را اتخاذ نموده و حکم طلاق را نیز اخذ نماید.

 

قوانین ایرانیان مقیم خارج برای طلاق

اشخاصی که در خارج از کشور ایران در حال زندگی هستند. جهت انجام امور حقوقی و یا احوال شخصیه باید بر مدار قانون جمهوری اسلامی ایران عمل نمایند. جهت تصدیق جمله مذکور به ماده 6 قانون مدنی رجوع خواهیم کرد که مقرر می دارد.

قوانین مربوط به احوال شخصیه از قبیل نکاح و طلاق و اهلیت اشخاص و ارث در مورد کلیه اتباع ایران ولو اینکه مقیم در خارجه باشند مجری خواهد بود.

همچنین جهت اطلاع بیشتر از قوانین طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور به مواد 14 و 15 قانون حمایت از خانواده رجوع می کنیم که اینگونه بیان می دارند:

ماده 14:

هرگاه یکی از زوجین مقیم خارج از کشور باشد، دادگاه محل اقامت طرفی که در ایران اقامت دارد برای رسیدگی صالح است. اگر زوجین مقیم خارج از کشور باشند ولی یکی از آنان در ایران سکونت موقت داشته باشد، دادگاه محل سکونت فرد ساکن در ایران و اگر هر دو در ایران سکونت موقت داشته باشند، دادگاه محل سکونت موقت زوجه برای رسیدگی صالح است. هرگاه هیچ ‌ یک از زوجین در ایران سکونت نداشته باشند، دادگاه شهرستان تهران صلاحیت رسیدگی را دارد، مگر آنکه زوجین برای اقامه دعوی در محل دیگر توافق کنند.

ماده15:

هرگاه ایرانیان مقیم خارج از کشور امور و دعاوی خانوادگی خود را در محاکم و مراجع صلاحیتدار محل اقامت خویش مطرح کنند، احکام این محاکم یا مراجع در ایران اجراء نمی‌شود مگر آن که دادگاه صلاحیتدار ایرانی این احکام را بررسی و حکم تنفیذی صادر کند.

تبصره – ثبت طلاق ایرانیان مقیم خارج از کشور در کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران به درخواست کتبی زوجین یا زوج با ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار که با پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب رئیس قوه قضائیه به کنسولگری‌ها معرفی می‌شوند امکان‌پذیر است. ثبت طلاق رجعی منوط به انقضای عده است.

در طلاق بائن نیز زوجه می‌تواند طلاق خود را با درخواست کتبی و ارائه گواهی اجرای صیغه طلاق توسط اشخاص صلاحیتدار فوق در کنسولگری ثبت نماید.

در مواردی که طلاق به درخواست زوج ثبت می‌گردد، زوجه می‌تواند با رعایت این قانون برای مطالبه حقوق قانونی خود به دادگاه‌های ایران مراجعه نماید.

 

اعتبار حکم طلاق ایرانیان در خارج از کشور در دادگاه ایران

تمام مدارک باید ترجمه گردد و به دادگاه ایران جهت اجرا تنفیذ وثبت گردد البته اگر حکم طلاق خارجی مغایر قوانین جمهوری اسلامی ایران باشد امکان تنفیذ شدن ندارد.

جهت انجام طلاق در خارج بهتر است با وکیل متخصص ایرانی مشورت نمایید تا از اجرایی شدن حکم طلاق خود در دادگاه ایران اطمینان حاصل نمایند.

 

انواع تنفیذ طلاق

1 . طلاق توافقی (طلاق صلحی) : در این نوع طلاق، هر دو طرف با امضاء توافق‌نامه مشترک به انجام طلاق می‌رسند، به طور صلح‌آمیز جدا شده و امور حقوقی مرتبط با آن را رسماً انجام می‌دهند.

2 .طلاق انکاری یا تعینی (طلاق اجباری) : در این نوع طلاق، یکی از طرفین مخالف طلاق است و ممکن است به دادگاه برای انکار طلاق مراجعه کند تا از ادامه زندگی مشترک جلوگیری کند. با پایان مراحل قانونی طلاق و صدور حکم، اثرات حقوقی آن اجرا می‌شود و مسائلی مانند تقسیم دارایی، تعیین نفقه، حضانت فرزندان و غیره رسماً انجام می‌شود.

 

سخن پایانی

موسسه حقوقی هدی با داشتن سابقه درخشانی که در زمینه دعاوی حقوقی، از جمله طلاق دارد که می‌‎تواند به شما در رابطه با این موضوع کمک شایانی نماید. جهت دریافت مشاوره با مشاورین ما تماس حاصل نمایید.

 

سوالات متداول

طلاق در حقوق مدنی و خانواده می‌تواند به دو شکل رخ بدهد: طلاق توافقی (طلاق صلحی) که زوجین با اتفاق نظر به طلاق می‌رسند، و طلاق انکاری یا تعینی (طلاق اجباری) که توسط دادگاه یا مقامات قضایی تصمیم گرفته می‌شود.

در این نوع طلاق، هر دو طرف با امضاء توافق‌نامه مشترک به انجام طلاق می‌رسند، به طور صلح‌آمیز جدا شده و امور حقوقی مرتبط با آن را رسماً انجام می‌دهند. 

در این نوع طلاق، یکی از طرفین مخالف طلاق است و ممکن است به دادگاه برای انکار طلاق مراجعه کند تا از ادامه زندگی مشترک جلوگیری کند.

مشاوره و تماس

گروه وکلای هدی با ارائه خدمات حقوقی توسط حقوقدانانی جسور و حرفه‌ای، با پیگیری مستمر و پاسخگویی ۲۴ ساعته با قدرتی برگرفته از سواد و تجربه، قدرتمندانه و نفوذناپذیر شما را حمایت کرده و عدالت را برای شما ترسیم کند.

با هدی قانونی پیروز شوید …

خدمات مرتبط
امتیاز دهید