جستجو کردن
Close this search box.

برای هر فعالیت تجاری نیاز به آشنایی کامل با قوانین و مقررات مربوطه است. در انجام صادرات و واردات نیز اطلاعات دقیق و به روز در حوزه گمرک و وزارت صنعت، معدن و تجارت بسیار اهمیت دارد. با رعایت تمامی اصول و مقررات، می‌توانید به صورت قانونی و بی‌مشکل کالاها را وارد کشور کنید یا آن‌ها را صادر کنید. این اقدامات نه تنها به مطابقت با قوانین کمک می‌کنند بلکه می‌توانند هزینه‌ها و زمان مربوط به انجام معاملات تجاری را نیز کاهش دهند. ادامه این مطالب از هدی موضوع صادرات و واردات به طور کامل مورد بررسی قرار می دهیم و شمارا نیز باقوانین آن اشنا خواهیم کرد.

پیگیری یا انجام امور در اجرای احکام مدنی

مراحل انجام کار هـــــدی 

تقدیم دادخواست توسط وکیل

شروع رسیدگی در دادگاه بدوی

در صورت نیاز تجدید نظر خواهی

مراحل انجام کار هـــــدی 

ارتباط با وکیل یا مشاور

_1

ارائه مدارک و اسناد

اعطا وکالت به وکیل

01 03

مراحل انجام کار هـــــدی 

۱_ارتباط با وکیل یا مشاور

۲_ارائه مدارک و اسناد

۳_اعطا وکالت به وکیل

۴_تقدیم دادخواست توسط وکیل

۵_شروع رسیدگی در دادگاه بدوی

۶_در صورت نیاز تجدید نظر خواهی

۷_پیگیری یا انجام امور در اجرای احکام مدنی

قانون مقررات صادرات و واردات

وزارت صنعت، معدن و تجارت در کشور مسئولیت تهیه و تنظیم قوانین مربوط به صادرات و واردات را بر عهده دارد. در سال 1394، آیین‌نامه‌ای همراه با جداول تعرفه گمرکی توسط این وزارتخانه منتشر شد که بیانیه از سیستم توصیف و کدگذاری کالاها بر پایه آن تنظیم شد. سازمان توسعه تجارت ایران به صورت مداوم در حال به‌روزرسانی و اصلاح این مقررات است تا فعالیت‌های صادراتی و وارداتی به بهترین شکل انجام شود.

منظور از کالاهای صادراتی و وارداتی چیست؟

  1. کالا های مجاز: کالاهایی که برای وارد و یا صادر کردن آن‌ها به هیچ مجوزی نیاز ندارد
  2. کالا های مشروط: کالاهایی که برای وارد و یا صادر کردن آن‌ها، نیاز به اخذ مجوز لازم از مراجع مرتبط دارید
  3. کالا های ممنوع: کالاهایی که دولت واردات و یا صادرات آن را ممنوع کرده باشد.

همراه داشتن کارت بازرگانی

کالای “همراه مسافر” که بعنوان کالای شخصی مسافر محسوب می‌شود و جنبه‌ی تجاری ندارد، در بیشتر کشورها بدون نیاز به کارت بازرگانی وارد و خارج می‌شود، اما کالاهای دیگری که جنبه تجاری دارند برای وارد و خارج کردن آن‌ها نیاز به مجوزهای بازرگانی مخصوص می‌باشد.

ثبت سفارش برای ورود کالا را از کدام مرجع باید انجام داد؟

واردکنندگان باید به دستور ارتباطات وزارت صنعت مراجعه کنند، پس از دریافت مجوز ورود کالا که به عنوان ترخیص کالا شناخته می‌شود، نیازی به مجوز دیگری ندارند. این اقدام برای ورود کالاهای خارجی به کشور بسیار حیاتی است.

در صورت بروز اختلاف بین صادرکننده و گمرک، مرجع حل اختلاف کجاست؟

در گذشته مرجع حل اختلاف در ماده ۱۴ و تبصره ۱ و ۲، کمیسیون مرکب از ذی نفعان از گمرک و وزارت خانه های مربوطه بود. اما این ماده توسط ماده پنجاه و یک قانون امور گمرکی که در تاریخ بیست و دوم آبان ماه سال ۱۳۹۰ به تصویب رسید، حذف شد.

تبصره1

اگر اختلاف بین صادرکننده و گمرک پیش بیاید، بهتره که موضوع رو به کمیسیونی که از نمایندگان وزارت صنعت، معدن و تجارت، اتاق، وزارت خانه ذی ربط، گمرک ایران و مرکز توسعه صادرات تشکیل شده، مطرح کنیم تا تصمیم نهایی اتخاذ بشه.

تبصره 2

وزارت اقتصاد و دارایی باید حساب متمرکزی به نام سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولید کنندگان و گمرک ایران را برای تامین وجوه پرداختی به افتتاح کند. این اقدام باید با ارائه پروانه صادراتی یا فیش پرداختی و تایید موسسات مذکور صورت گیرد تا سازمان مذبور بتواند نسبت به استرداد وجوه اقدام کند.

سود بازرگانی در قوانین گمرک به چه معنا می باشد؟

ماده پانزدهم، وزارت صنعت با همکاری وزارت امور اقتصادی و دارایی، باید برای حمایت از تولید داخل و تسهیل محاسبه مبالغ دریافتی از کالاهای وارداتی، یک سود بازرگانی برای گمرک اعلام شود. این سود بازرگانی شامل مواردی مانند عوارض گمرکی، مابه‌التفاوت سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، عوارض آسفالت، هوایی، بندری و بهداری، عوارض شهرداری و هلال احمر، حق ثبت سفارش و حق انحصار است.

بین کالاهای وارد شده توسط مسافر، کدام از حقوق گمرکی معاف است؟

مطابق با ماده هفدهم، مسافرانی که به ایران سفر می‌کنند می‌توانند کالاهای اعم از عطر، شکلات، رایانه، موبایل، کیف، کفش، لباس و غیره را بدون پرداخت حقوق گمرکی و سود بازرگانی وارد کنند، البته با شرط کالاهای همراه مسافر باید جنبه‌ی تجاری نداشته باشند و برای مصرف شخصی باشند.

کدام کالاهای همراه مسافر برای خروج از کشور مجاز است؟

طبق تبصره ۳ ماده ۱۷ این قانون، هر مسافری می‌تواند بدون درنظر گرفتن تابعیتش، به ترتیب محصولات دستی و محصولات داخلی را با ارزش تعیینی، بدون تجارت و صادرات، از کشور خارج کند.احتمالا قوانین صادرات محصولات مختلف ممکنه برای حفظ قوانین مالیاتی و تجاری وارد شده باشن. هر کشور قوانین خاص خودش رو داره که بیان می‌کنه چقدر می‌تونید از هر محصول خاص برای صادرات استفاده کنید. اطلاع از این قوانین قبل از هر عملیات صادراتی خیلی مهمه تا از هرگونه مشکلات حقوقی جلوگیری کنیم.

کدام کالا برای ترخیص نیاز به تایید کیفیت دارد؟

گواهی بهداشت وزارت
بهداشت، درمان و آموزش پزشک

 2. گواهی سازمان دامپزشکی

 .3 گواهی بهداشت نباتی از سازمان حفظ نباتات

 4. گواهی انطباق از سازمان استاندارد و تحقیقات
صنعتی ایران

 

سوالات متداول

کالاهایی که برای وارد و یا صادر کردن آن‌ها به هیچ مجوزی نیاز ندارد.

کالاهایی که دولت واردات و یا صادرات آن را ممنوع کرده باشد.

واردکنندگان باید به دستور ارتباطات وزارت صنعت مراجعه کنند، پس از دریافت مجوز ورود کالا که به عنوان ترخیص کالا شناخته می‌شود، نیازی به مجوز دیگری ندارند.

کالاهایی که برای وارد و یا صادر کردن آن‌ها، نیاز به اخذ مجوز لازم از مراجع مرتبط دارید.

مشاوره و تماس

گروه وکلای هدی با ارائه خدمات حقوقی توسط حقوقدانانی جسور و حرفه‌ای، با پیگیری مستمر و پاسخگویی ۲۴ ساعته با قدرتی برگرفته از سواد و تجربه، قدرتمندانه و نفوذناپذیر شما را حمایت کرده و عدالت را برای شما ترسیم کند.

با هدی قانونی پیروز شوید …

خدمات مرتبط
امتیاز دهید