جستجو کردن
Close this search box.

حقوق بین‌الملل مجموعه قواعدی است که برای کشورها و دیگر افراد بین المللی در روابط متقابل آنها الزام اور تلقی می شود. حقوق بین الملل اساسا بر معاهدات وعرف وهم چنین اصول کلی حقوق شناخته شده توسط ملل متمدن پایه گذاری شده است. در ادامه این مطالب از هدی موضوع بین الملل به طور کامل مورد بررسی قرار می دهیم و شمارا نیز باقوانین آن اشنا خواهیم کرد.

واژه «بین‌الملل» ترجمه‌ای از اصطلاح jus inter gentes (حقوق بین مردم) که توسط ریچارد زوش در کتاب راهنمای خود درباره حقوق بین‌الملل استفاده شده و به فیلسوف انگلیسی جرمی بتهام منسوب است. به حقوق بین‌الملل؛ حقوق ملل، که نامی سنتی‌تر است، یا حقوق بین‌الملل عمومی نیز گفته می‌شود ( تمام این اسامی نشان‌دهنده محدوده و موضوع آنند.)

انواع حقوق بین الملل

حقوق بین‌الملل گاه به حقوق بین‌الملل جهانی، حقوق بین‌الملل عام و حقوق بین‌الملل خاص تقسیم‌بندی می‌شود. حقوق بین‌الملل متکفل بحث در همه مواردی است که رابطه حقوقی و قاعده حاکم بر آن حداقل به دو دولت ارتباط می‌یابد.

اهمیت حقوق بین الملل

حقوق بین‌الملل، تاریخی غنی دارد که به دوران باستان بر می‌گردد. حقوق بین‌الملل نوین با تکامل نظام کشور سرزمینی که در قرن شانزدهم و هفدهم در اروپا غربی ظهور کرد، مرتبط است. به لحاظ روابط نزدیکی که با نظام کشوری غربی دارد، حقوق بین‌الملل محصول و پدیده ارزش‌ها و سنت‌ها غربی تلقی می‌شود. بنابراین برخی از قواعد آن از سوی جهان غیر غربی، به مبارزه طلبیده شده‌اند.

البته باید تاکید کرد که هر دو دسته از این کشورها اصولاً نظام سنتی حقوق بین‌الملل را پذیرفته و تأیید می‌کنند. بنابراین یکی طرح‌های عمده نظام بین‌الملل معاصر ایجاد و اقتباس قواعد حقوقی‌ای است که جامعه جهانی بتواند از آن پیروی کند. منطق برگزاری کنفرانس‌های بین‌المللی هم‌چون کنفرانس‌های حقوق دیپلماتیک، حقوق کنسولی، حقوق معاهدات و حقوق دریاها نیز همین است .

با اینکه چنین فعالیت‌هایی عمدتاً به قواعد موجود اعتبار می‌بخشند، اما ایجاد قواعد جدید و اصلاح رویه‌های عرفی گذشته نیز بسیار متداول است. به عنوان مثال گشترش وسعت دریای سرزمینی، ایجاد منطقه انحصاری اقتصادی و مفهوم «میراث مشترک بشریت» نمونه‌هایی از این قبیل می‌باشند. البته مفهوم اخیر در معرض تفسیرهای متناقض از سوی بسیاری از کشورها قرارگرفته است.

سوالات متداول

بر اساس نتایج کار، بر اساس موضوع مورد دعوی، دلایل و مستندات ارائه شده توسط مدعی، اعتبار و صحت این دلایل و مستندات، و سایر عوامل مرتبط با پرونده مورد نظر خواهد بود.

در بسیاری از کشورهای اروپایی، عرف حاضر برای ارائه خدمات حقوقی بر اساس دریافت حق الزحمه بر مبنای ساعات کار است که براساس توافق قبلی انجام می‌شود.

در فرانسه، ماده ۳ـ۱۱ مقررات راجع به حرفه وکالت تصریح می‌کند که دریافت حق الوکاله براساس نتیجه کار اکیداً ممنوع است. با این حال، وکلا مجازند که در صورت موفقیت قابل توجه، مبلغی بین ۳ تا ۶ درصد از مبلغ محکوم به را به عنوان پاداش حسن انجام کار، اضافه بر حق الوکاله معمول دریافت کنند.

معیارهای ارزیابی پرداخت‌های ساعتی به وکیل شامل مواردی نظیر میزان کار ارجاعی، اهمیت و حساسیت کار، نوع کاری مورد نظر، سابقه و تخصص وکیل یا موسسه حقوقی، همکاران اختصاصی، فعالیت‌های خارج از برنامه و … می‌باشد.

مشاوره و تماس

گروه حقوقی و داوری هدی تیمی متشکل از وکلا و حقوقدانان صاحب صلاحیت و مجرب می باشد که جهت ارائه خدمات حقوقی در زمینه های متعدد تاسیس شده است. مدیریت سازمان یافته خدمات حقوقی هدی ، از تجارب موفق موسسات حقوقی کشورهای پیشرفته الگو برداری.

خدمات مرتبط
امتیاز دهید