ازدواج مجدد
به موجب قوانین حاکم بر نهاد خانواده در کشور، ازدواج کردن اجباری نیست، اما تعهد به ازدواج انجام شده تکلیف است. در اولین ازدواج افراد هیچ محدودیتی حتی در مورد سن قانونی ندارند. می توانند با هر فردی که بخواهند و در صورت رضایت طرف مقابل ازدواج کنند. سن قانونیِ ازدواج در ایران برای دختران ۱۳ سال و برای پسران ۱۵ سال است. در ادامه با هدی همراه باشید تا در رابطه با موضوع ازدواج مجدد به صورت جامع آشنا شوید.

محدودیت ازدواج مجدد
ثبت ازدواج اول در دفاتر رسمی ازدواج و به موجب سند نکاح انجام می شود. این سند حاوی شروط ۱۲ گانه است که به شروط ضمن عقد نکاح معروف هستند. زوج با امضای این شرط حق داشتن دو همسر به صورت همزمان را از خود سلب و ساقط نمی نماید. بلکه این شرط ازدواج دوم مرد اعم از موقت یا دائم را منوط به رضایت همسر اول می نماید. با امضای این شرط زوج متعهد می شود که بدون رضایت همسر اول و تا زمانی که همسر اول را در عقد ازدواج خود دارد با زن دیگری پیمان زناشویی اعم از دائم یا موقت نبندد، به این ترتیب محدودیت ازدواج مجدد با امضای سند رسمی برای مرد آغاز می شود. ضمانت اجرای تخلف از این تعهد، این است که همسر اول اختیار دارد تا با مراجعه به دادگاه خانواده و اثبات نقض شرط ضمن عقد توسط زوج، خودش را با کلیه حق و حقوق قانونی مطلقه نماید.
راه های قانونی رفع محدودیت ازدواج مجدد
بنابر آنچه تاکنون گفته شد، هر گونه ازدواج دوم مرد، در حالی که هنوز همسرش را دارد برای او دردسرهای قانونی خیلی زیادی به دنبال دارد و بدترین آنها طلاق به درخواست زوجه و از هم پاشیدن کانون خانواده است، البته لازم است یاد آور شویم در صورت وجود شرایط ۹ گانه خاص مرد اجازه ازدواج مجدد خواهد داشت.
مطابق ماده ۱۶ قانون حمایت از خانواده ( مصوب ۱۳۵۳ ) در شرایط ذیل مرد اجازه ازدواج مجدد دارد:
1.رضایت همسر اول
2.همسر اول قادر به ایفای وظایف زناشویی نباشد.آ
3.عدم تمکین زن از شوهر
4.ابتلا زن به جنون یا امراض صعب العلاج
5.محکومیت زن به حبس ۵ سال یا بیشتر
6.ابتلا زن به هرگونه اعتیاد مضر
7.ترک زندگی خانوادگی از طرف زن
8.غایب بودن یا مفقود الاثر شدن زن
9. عقیم بودن زن
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید از بهترین وکیل طلاق در کرج کمک بگیرید.
اگر مرد با حکم دادگاه اقدام به ازدواج مجدد کند در حالی که همسر اول او رضایت نداشته باشد میتواند تقاضای طلاق کند؟
شایان ذکر است اگر دلیل حکم دادگاه خانواده در دادخواست تجویز ازدواج مجدد از دلایل ۹ گانه دیگر هم باشد همین حکم جاری است و رای وحدت رویه در حکم قانون است.
بنابر آنچه گفته شد، اگر مردی بدون در نظر گرفتن شرایط ۹ گانه اقدام به ازدواج مجدد نماید همسر اول او می تواند خود را مطلقه نماید، اگر مردی که شرایط ۹ گانه را دارا است ولی بدون اجازه دادگاه خانواده یا همسرش ازدواج دوم نموده است، در این شرایط نیز همسر اول حق طلاق دارد، تقدیم به موقع و منطبق بر شرایط قضایی دادخواست ازدواج مجدد، تاثیر بسیار خوبی برای زوج در روال زنجیره دعاوی خانواده خواهد داشت و نحوه طرح کردن آن و تشخیص زمان تقدیم این دادخواست بسیار مهم است و در صورتی که تصمیم بر طرح چنین دادخواستی دارید حتما قبل از هر گونه اقدام با بهترین وکیل کرج متخصص امور خانواده مشورت نمایید.
سوالات متداول
گواهی فوت یا طلاقنامه، مدارک هویتی، رضایت پدر، گواهی عدم بارداری
گواهی فوت یا طلاقنامه، مدارک هویتی، رضایت همسر اول، حکم دادگاه
اهلیت قانونی مرد، رضایت همسر اول، توان پرداخت هزینهها
مشاوره و تماس
گروه وکلای هدی با ارائه خدمات حقوقی توسط حقوقدانانی جسور و حرفهای، با پیگیری مستمر و پاسخگویی ۲۴ ساعته با قدرتی برگرفته از سواد و تجربه، قدرتمندانه و نفوذناپذیر شما را حمایت کرده و عدالت را برای شما ترسیم کند.
با هدی قانونی پیروز شوید …