وصیت نامه
وصیت نامه از اسناد حقوقی و بسیار مهم است که انسان قبل از موت بهتر است که آن را تنظیم نماید تا از اتفاقات آتی در رابطه با ارث و میراث تا حد بالایی جلوگیری نماید. در ادامه با هدی همراه باشید تا در رابطه با موضوع وصیت نامه به صورت جامع آشنا شوید.

وصیت نامه از اسناد حقوقی و بسیار مهم است که انسان قبل از موت بهتر است که آن را تنظیم نماید تا از اتفاقات آتی در رابطه با ارث و میراث تا حد بالایی جلوگیری نماید. شما می توانید چنین پرونده هایی را توسط وکیل پایه یک دادگستری کرج را پیگیری کنید.
جهت جلوگیری از اتفاقات احتمالی در رابطه با ارث و میراث بهتر است که قبل از فوت، وصیت نامه ای تنظیم گردد.
وصیت نامه جهت بیان نمودن حرف هایی است که بعد از مرگ برای بازماندگان مهم است مثل بیان نمودن بدهی هایی که در دنیا دارد و ورثه سعی در صاف نمودن بدهی های فرد دارند یا ملک و املاکی که به ارث گذاشته است.
همچنین شایان ذکر است که وصیت نامه امری پسندیده و سفارش شده در دین اسلام است.
انواع وصیت نامه
در ادامه به انواع وصیت نامه میپردازیم بر طبق ماده ۸۲۵ قانون مدنی وصیت نامه به دو دسته تقسیم میگردند
1_ وصیت تملیکی : به عین و یا منفعتی که طبق وصیت نامه به شخص دیگری مجانا تملیک میگردد طبق ماده ۸۲۶ قانون مدنی وصیت تملیکی میگویند.
2_ وصیت عهدی : عبارت است از اینکه شخص متوفی، یک یا چند نفر را جهت انجام امر یا اموری یا تصرفات دیگری طبق ماده ۸۲۶ قانون مدنی مامور مینماید.
ارکان وصیت
موصی: شخص وصیت کننده را موصی مینمامند.
موصیله : شخص یا اشخاصی که وصیت تملیکی به نفع آنها است.
موصیبه : موردی که وصیت شده است.
وصی : شخصی که به وصیت عهدی مامور شده است.
اشکال وصیت نامه
از لحاظ نوع تنظیم، وصیت نامه به چند دسته تقسیم میگردند:
1_ وصیت نامه دست نویس : شخص متوفی با دست خط خود این وصیت نامه را تنظیم مینمایدکه دارای شرایط ذیل است:
- شخص متوفی خودش باید نوشته باشد
- تاریخ و امضا باید در وصیت نامه درج گردد
2_ وصیت نامه رسمی: شخص متوفی قبل از فوت به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه نموده و اموال و وصیت عهدی خود را تنظیم مینماید و همچنین در مراجع بسیار معتبر است.
3_ وصیت نامه سری : وصیت نامه ای است که در دفاتر اسناد رسمی توسط خود شخص با دست خط خود تنظیم مینماید و با درج امضا و تاریخ در دفتر اسناد رسمی مربوطه ثبت و به امانت گذاشته میشود تا زمان فوت شخص، پس از فوت وصیت نامه توسط دفتر اسناد رسمی به ورثه متوفی تحویل داده میشود.
دعاوی مربوط به وصیت
در صورتی که ورثه، وصیت متوفی را نپذیرند و اختلافاتی میان آنها رخ دهد و یا ابهامی در متن وصیت نامه و یا وصیت نامه بدون درج تاریخ و امضا باشد باعث دعاوی در دادگاه های مربوطه میشوند.
مراحل ابطال وصیتنامه
ابطال وصیتنامه یکی از اقدامات است که در صورتی انجام میشود که تنظیم وصیتنامهی شخصی بهصورت اصولی و قانونی انجامنشده است. تمام وصیتنامهها به خاطر قواعد کلی و خاصی دارند که اگر این قواعد رعایت نشوند، ممکن است اختلاف و دعوا بین وراث ایجاد شود. این وصیتها به عنوان یک نظام و قوانین اجتماعی و قانونی برای تقریب و توسعه اموال و وراث در پس از مرگ شخص طراحی شدهاند. همچنین، وراثها میتوانند درخواست ابطال وصیتنامه را کنند اگر این قواعد رایج رعایت نشوند و برای آنها نتیجهای معنیای بدیهی در وراث پیدا کند.
سخن پایانی
موسسه حقوقی هدی با داشتن سابقه درخشانی که در زمینه دعاوی حقوقی، از جمله وصیت نامه دارد که میتواند به شما در رابطه با این موضوع کمک شایانی نماید. جهت دریافت مشاوره با مشاورین ما تماس حاصل نمایید
سوالات متداول
تنفیذ وصیتنامه به معنای اعتبارسنجی وصیتنامه یک شخص است.
گواهی فوت، کپی اصل شناسنامه وراث، کپی برابر با اصل عقدنامه، کپی برابر با اصل عقدنامه، گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی بر ارث
وصیتنامه عهدی یک نوع از وصیتنامهی است که شخص میتواند بعد از فوت، افرادی را مأمور کند که کارهای خاص و معین را انجام دهند. مثلاً، شخص میتواند در طی تنظیم وصیتنامه وصیت کند که بعد از مرگ ، شخصی بدهیهای خود را پرداخت و همچنین مسئولیت انجام تمام کارهای باقیمانده را بر عهده گرفته شود.
مشاوره و تماس
گروه وکلای هدی با ارائه خدمات حقوقی توسط حقوقدانانی جسور و حرفهای، با پیگیری مستمر و پاسخگویی ۲۴ ساعته با قدرتی برگرفته از سواد و تجربه، قدرتمندانه و نفوذناپذیر شما را حمایت کرده و عدالت را برای شما ترسیم کند.
با هدی قانونی پیروز شوید …